RIVM: ’55 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 159 in provincie’

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv.nl (Bron)

Groningen – In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds woensdagochtend 55 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM donderdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD nog eens 104 infecties.

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen daalde met 22 infecties, ten opzichte van het aantal tussen dinsdag- en woensdagochtend. In de rest van de provincie werden twee besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. Midden-Groningen kende de meeste nieuwe besmettingen in de Ommelanden, met 22 nieuwe infecties.

Het RIVM meldt geen nieuwe sterfgevallen uit de provincie. Wel werd een inwoner van de gemeente Eemsdelta met coronaverschijnselen opgenomen in een ziekenhuis. Woensdag meldde het RIVM geen nieuwe ziekenhuisopnames. Meldt Oogtv.nl.

Landelijk vonden de GGD’en 7.717 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 457 meer dan woensdag. Donderdagochtend lagen er 965 mensen met corona in het ziekenhuis, woensdag waren dat er 918. Op de IC’s zijn nu 203 patiënten opgenomen vanwege COVID-19, dertien minder dan woensdag. Het RIVM registreerde vijftien overlijdens door COVID-19. Woensdag waren dat er zeventien.

Foto's

Deel dit artikel