19 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 76 in provincie

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv.nl (Bron)

Groningen – In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds donderdagochtend negentien nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM vrijdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD nog eens 57 infecties.

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen daalde met 42 infecties, ten opzichte van het aantal tussen woensdag- en donderdagochtend. In de provincie werden acht besmettingen meer gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. Meldt Oogtv.nl.

Uit zowel de gemeente als de provincie Groningen werden geen nieuwe ziekenhuisopnames of sterfgevallen gemeld. Dat was ook donderdag het geval.

Landelijk vonden de GGD’en 5.903 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 680 meer dan donderdag. Vrijdagochtend lagen er 758 mensen met corona in het ziekenhuis, donderdag waren dat er 33 minder. Op de IC’s zijn nu 174 patiënten opgenomen vanwege COVID-19, zeventien meer dan donderdag. Het RIVM registreerde tien overlijdens door COVID-19, drie meer dan donderdag.

Foto's

Deel dit artikel