Twee bestuurders raken rijbewijs kwijt tijdens controle op de N46

Deel dit artikel
Foto's: Instagram Team Verkeer

Groningen  – Politie Team Verkeer hield dinsdagmiddag een snelheidscontrole aan de N46 te Groningen. Aldaar geldt i.v.m. wegwerkzaamheden een snelheidsbeperking van 50 km/u. Rijstrook 1 is afgesloten voor verkeer en werkzaamheden vinden plaats aan de vangrail in de middenberm. Tijdens de controle zijn van twee bestuurders het rijbewijs ingevorderd.

Een automobilist uit de gemeente Eemsdelta reed met een gemeten snelheid van 112 km/u langs de werkzaamheden. Na correctie 58 km/u te hard bij wegwerkzaamheden. De motorrijder, een beginnend bestuurder uit de gemeente Groningen, maakte het iets bonter, hij vond het nodig om de werkzaamheden met gemeten snelheid van 119 km/u te passeren, gecorrigeerd 65 km/u te hard bij wegwerkzaamheden.
Vervolgens verliet hij de doorgaande rijbaan door rechts via de invoegstrook, vijf voertuigen rechts te passeren. Bij de zijdelingse verplaatsingen werd tevens geen richting aangeven.

Van beide bestuurders is het rijbewijs ingevorderd. De verkeersofficier gaat de zaken in behandeling nemen. (zie video van Instagram onderaan dit item)

 

Foto's

Deel dit artikel