’41 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 88 in provincie’

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv.nl (Bron)

Groningen – In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds donderdagochtend 41r nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM vrijdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD nog eens 47 infecties. Dat meldt Oogtv.nl vrijdagmiddag.

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen daalde met één infectie, ten opzichte van het aantal tussen woensdag- en donderdagochtend. In de provincie werden acht besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur.

Twee inwoners van de gemeente Groningen werden opgenomen in een ziekenhuis, vanwege COVID-19. Ze zijn de eerste ziekenhuisopnames in de provincie sinds afgelopen zondag. Het RIVM meldde geen nieuwe sterfgevallen door corona uit Groningen. Dat was ook donderdag het geval.

Landelijk vonden de GGD’en 3.736 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 74 meer dan donderdag. Vrijdagochtend lagen er 543 mensen met corona in het ziekenhuis, donderdag waren dat er negen minder. Op de IC’s zijn nu 137 patiënten opgenomen vanwege COVID-19, één meer dan donderdag. Het RIVM registreerde zes overlijdens door COVID-19, twee meer dan donderdag.

Foto's

Deel dit artikel