Man(57) kweekt hennep om gokschulden te betalen en zakt verder in financieel moeras

Deel dit artikel
ADP, bron

GRONINGEN (ADP) – Voor het kweken van hennep en diefstal van stroom in zijn woning aan de Turkooistraat in Groningen is een 57-jarige man veroordeeld tot een werkstraf van 155 uur. De rechter legde de Stadjer ook een voorwaardelijke celstraf van twee maanden op. 

 

De rechter hield in de bestraffing ernstig rekening met de ouderdom van de zaak. De kwekerij werd in februari 2018 ontdekt, na meldingen vanuit de buurt. In de woning van de man stonden 557 hennepplanten en er lag 6,6 kilo henneptoppen. ‘De kwekerij is van mij’, zei de man destijds tegen de politie en drie jaar later opnieuw tegen de rechter. ‘Meneer heeft door capaciteitsproblemen binnen het Openbaar Ministerie onnodig lang moeten wachten op zijn zaak’, erkende de officier van justitie.

 

Gokschulden

De Stadjer kampte met gokschulden. Hij kreeg in 2016 kennis aan mensen die hem wilden helpen om van die schulden af te komen. De man zei dat hij door hen onder druk werd gezet om een hennepkwekerij op te zetten. Aan de eerste oogsten verdiende hij niets, omdat hij het geld aan die ‘vrienden’ moest afdragen. Uiteindelijk hield hij daar mondjesmaat geld aan over, zei de man tegen de rechter. Bang voor represailles durft hij tot op de dag van vandaag de namen van zijn opdrachtgevers niet te noemen.

 

Verbod op kansspelen

De Stadjer heeft hulp gezocht om van zijn gokverslaving af te komen. Die behandeling moet hij van de rechter voortzetten en hij moet zich verre houden van alle gokkasten en kansspelen. De man heeft ruim 31.000 euro verdiend aan de hennepoogsten. Dat geld moet hij aan de staat terugbetalen. ‘Ik heb er spijt van dat ik de schuld zo heb laten oplopen. Ontzettend veel spijt’, zei de man tegen de rechter.

 

Foto's

Deel dit artikel