Supermarkten zetten steeds meer in op plantaardige producten

Deel dit artikel
Foto's: Ingezonden artikel

Groningen – Plantaardig voedsel is op dit moment een van de populairste onderwerpen in de voedingsindustrie. Supermarkten richten zich steeds meer op plantaardige opties nu hun klanten meer geïnteresseerd raken in een veganistische en vegetarische levensstijl, wat leidt tot een groei van nieuwe producten.

 

 

Vleesvervangers zijn in opmars

Vleesvervangers worden steeds populairder in supermarkten. Dit jaar is het vleesvervanging aanbod in veel winkels al gestegen en dat percentage blijft maar toenemen.
Tegenover een aantal jaren geleden is het ook veel makkelijker om een plantaardige optie te kiezen. Bijna elk merk heeft inmiddels een vleesvervanger geproduceerd en de meeste supermarkten zijn ook bereid om hun assortiment te vergroten.

 

Zo wordt er niet enkel gezorgd dat veganisten en vegetariërs een veel groter aanbod hebben, maar ook niet vegetariërs / veganisten kiezen vaker voor een vleesvervanger.
Die bevinden worden ook gestaafd door cijfers, uit een studie van marktonderzoeksbureau “Nielsen”. Zij namen de sector onder de loep in opdracht van de non-profit “ProVeg”. Hieruit bleek dat de aankoop van vleesvervangers steeg maar met liefst 50% ten opzichte van 2018. ()

Plantaardig zuivelassortiment kent spectaculaire groei

Plantaardig voedsel is meer dan enkel vleesvervangers. Zo kende het aanbod van plantaardige gebaseerd kaasproducten maar liefst een groei van 400% volgens de studie van Nielsen. Ook plantaardige melkproducten doen het erg goed. Supermarkten zijn natuurlijk op de hoogte van de trends, maar vooral Lidl en Aldi zijn koplopers wat betreft het aanbod van plantaardige producten.
Zo zal Lidl binnenkort – volgens een recent persbericht – hun aanbod van plantaardig zuivel zelfs verdubbelen, met tal van nieuwe producten: kokosyoghurt, amandelyoghurt, vegan kaasplakken, haverfraiche,.. en meer.

 

Ook bij Aldi kan je nu al terecht voor tal van plantaardige alternatieven. Wekelijks staan er dan ook plantaardige alternatieven in aanbieding in de Aldi Folder: Amandeldrinks, sojadesserts, veganistische biowokreepjes of zelfs een “vegan juicy steak”. Deze supermarkten zorgen er alvast voor dat een plantaardig dieet volhouden, niet meer zo complex is.

Wat houdt de toekomst in?

 

Als we naar de trends kijken, zien we dat de veganistische en vegetarische levensstijl steeds populairder wordt. Deze groei zal de komende jaren verder doorgaan, waardoor supermarkten er alles aan zullen moeten doen om hun assortiment bij te sturen. Veel supermarkten zijn dus volop bezig met het aanbieden van meer plantaardige producten. Het aanbod zal dus zeer waarschijnlijk nog verder stijgen en het wordt alvast veel eenvoudiger voor een veganist of vegetariër om op zoek te gaan naar een volwaardige plantaardige maaltijd.

Foto's

Deel dit artikel