Man (20) die vader in Appingedam doodstak: ‘Het gaat niet zo goed met mij’

Deel dit artikel
Foto's: ADP, bron

GRONINGEN (ADP) – De 20-jarige man die op 20 juni na een heftige ruzie zijn vader in hun woning in Appingedam doodstak, blijft vastzitten. ‘Het gaat niet zo goed met mij’, zei de man via een videoverbinding tegen de rechter. Hij wilde hierover verder niets kwijt. 

 

De man oogde timide op het scherm tijdens zijn eerste openbare zitting over de moord op zijn vader. De zaak werd niet inhoudelijk behandeld. De man wordt nog onderzocht door een psycholoog. Uit dit onderzoek moet blijken in hoeverre de daad hem kan worden aangerekend. ‘Hier is sprake van een noodweersituatie’, zei zijn advocaat Laurens Slinkman. De gezinssituatie heeft een belangrijke rol gespeeld in dit gebeuren, zei hij.

 

Zelfverdediging

Die zondagavond escaleerde de ruzie tussen zoon en vader. De zoon rende weg en werd nagezeten door zijn vader. De jongen zou uit zelfverdediging hebben uitgehaald met een mes en raakte de ander in zijn borst. De jongeman blijft voorlopig vastzitten, vanwege de ernst van de zaak. Voor zo’n delict kan een gevangenisstraf van twaalf jaar of meer worden opgelegd.

 

Er is nog geen datum voor de inhoudelijke behandeling van de zaak. ‘Hopelijk begin volgend jaar’, zei de rechter.

 

Foto's

Deel dit artikel