Ook geen bussen meer door Gelkingestraat na 23:00 uur

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv.nl (Bron)

Groningen – Qbuzz laat vanaf vrijdagavond, na 23:00 uur, ook geen bussen meer rijden door de Gelkingestraat. Dat maakte Michel van der Mark van Qbuzz vrijdagochtend bekend. De chaos en drukte op de hoek van de Grote Markt, de Oosterstraat en de Poelestraat, die plaatsvindt na de sluitingstijd van de horeca, is daar de reden voor.

Woensdag werd al bekend dat Qbuzz niet meer door de Oostestraat zou rijden, na 23.00 uur. Donderdagavond was de doorslaggevende reden voor Qbuzz om ook de laatste bussen niet meer via de Grote Markt te laten rijden op de late avond.

Volgens Qbuzz was het zo druk, dat ook de lus richting de Gelkingestraat niet meer door te komen was. Ook vond er donderdag vond opnieuw intimiderend en baldadig gedrag plaats richting de lijnbussen. Zegt Oogtv.

De afsluiting betekent dat voor alle buslijnen nu de halte Grote Markt na 23.00 uur vervalt. Er wordt een aangepaste route gereden richting Kardinge. Als alternatief kun busreizigers bij de halte Zuiderdiep in- en uitstappen. Richting het Hoofdstation rijden deze lijnen de reguliere route.

Foto's

Deel dit artikel