Nunë en Davit mogen definitief in Nederland blijven

Deel dit artikel
Foto's: Oogtv.nl (Bron) & foto Wouter Holsappel

Groningen –  De IND heeft haar woord gehouden en inmiddels schriftelijk bevestigd dat Nunë en Davit en hun ouders in Nederland mogen blijven en een verblijfvergunning krijgen. Dat heeft de ‘Nederlandse familie’ vrijdag laten weten.

De twee kinderen dreigden tot afgelopen donderdag te worden uitgezet naar Armenië, het land waaruit hun ouders tien jaar geleden waren gevlucht. De IND stelde onterecht dat de twee kinderen buiten beeld waren bij de instantie.

Afgelopen donderdag werd de immigratiedienst echter geconfronteerd met deze fout. In de rechtbank in Groningen werd daarom het bezwaar dat de IND aanspande ingetrokken. Een vertegenwoordiger stelde vervolgens dat de kans uitermate groot was dat de kinderen nu wel in aanmerking komen voor het kinderpardon. Daardoor mogen de kinderen en hun ouders nu wel in Nederland blijven.

Deze beslissing van de IND zorgde voor veel emoties in de rechtszaal. Er was applaus en vervolgens vloeiden rijkelijk tranen.

Om de zaak aan te kaarten in de Tweede Kamer werd de petitie gestart waarbij men 42.000 handtekeningen inzamelde om het onderwerp op de agenda te krijgen. De Nederlandse familie van de twee kinderen organiseerde daarnaast een grote protestactie op de Grote Markt. Daar kwamen enkele honderden demonstranten op af.

Foto's

Deel dit artikel