Goed signalement leidt tot aanhouding na straatroof

Deel dit artikel
politie..nl
Groningen - De politie heeft donderdagochtend rond zes uur aan de Nieuwstad een 29-jarige man uit Groningen aangehouden voor een straatroof.

De politie kreeg een melding van een 21-jarige man uit Assen dat hij kort hiervoor was beroofd aan de Ubbo Emmiusstraat. De verdachte bedreigde het slachtoffer en gaf aan een pistool bij zich te hebben waarop hij geld moest afgeven. Het slachtoffer gaf de agenten een goed signalement van de verdachte. Meerdere politieagenten in het centrum van Groningen keken uit naar de verdachte. Gezien de zeer specifieke omschrijving troffen ze de verdachte aan op de Nieuwstad. Nadat hij was aangehouden en gefouilleerd bleek hij geen vuurwapen bij zich te hebben. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

 

Hij zit nog vast en wordt vandaag voorgeleid aan de rechter commissaris. Hierbij zal de rechter commissaris beoordelen of de 29-jarige verdachte langer vast moet blijven zitten. Een overval of een straatroof is een ingrijpende gebeurtenis. De aanpak van deze criminaliteit heeft dan ook topprioriteit. U kunt zelf ook helpen. Bel altijd 112 als u iets verdachts ziet. Noteer het kenteken en/of het signalement van een verdacht persoon en geef dit door aan de politie. De kans dat criminelen opgepakt worden neemt toe als u verdachte situaties bij de politie meldt.

 

 

Foto's

Deel dit artikel