Zes verdachten aangehouden door oplettende burgers

Deel dit artikel
politie..nl
Groningen - Zes verdachten aangehouden door oplettende burgers Groningen/Drenthe - Dankzij oplettende burgers heeft de politie afgelopen 24 uur meerdere verdachten aan kunnen houden. Er werden 6 verdachten aangehouden in

Pekela
 

De politie heeft naar aanleiding van een melding van een buurtbewoner drie verdachten van 23, 25 en 27 jaar oud uit Groningen en Veendam aan kunnen houden voor de inbraak in een horecapand aan de Feiko Clockstraat.

 

Een oplettende burger zag dinsdagochtend ter hoogte van de Herestraat in Oude Pekela rond 04:40 uur vier onbekende personen een TV inladen in een auto. Gezien het tijdstip, het feit dat de getuige de mannen niet kende en het inladen van een TV besloot hij om direct de politie te waarschuwen. Hij gaf vertelde wat hij had gezien en gaf de kleur en het type auto door.

Door de centralist van de meldkamer werden meerdere politie eenheden gevraagd uit te kijken naar de auto. Even later zagen agenten op het Pekelwerk in Nieuwe-Pekela de bewuste auto rijden. Toen ze keerden om achter de auto aan te gaan ramde de automobilist een betonblok naast de weg waardoor hij niet meer verder kon rijden. De vier inzittenden zetten het vervolgens op een lopen. In en om de auto lag papier- en muntgeld en inbrekersgereedschap. Agenten zetten rennend de achtervolging in en konden in de omgeving drie verdachten aanhouden. De auto, het geld en het gereedschap werd in beslag genomen. Na onderzoek bleek dat er was ingebroken in een horecagelegenheid in de Feiko Clockstraat. De politie is nog op zoek naar de vierde verdachte en gaat verder met het onderzoek.

 

Assen

 

Agenten konden dankzij een melding van een oplettende burger drie verdachten, één van 20 en twee van 30 jaar oud, allen zonder vaste woon of verblijfplaats, aan kunnen houden omdat ze in een auto reden met daarop gestolen kentekenplaten.

 

Een getuige zag de auto rijden en was van mening dat er iets niet klopte met de kentekenplaten. Er zaten kentekenplaten op de auto die volgens hem thuis hoorden op een bestelwagen. De getuige waarschuwde de politie. Een motoragent zag de bewuste auto even later op de Witterhoofdweg rijden. Toen hij de bestuurder en de auto controleerde bleek dat er inderdaad gestolen kentekenplaten op de auto waren gemonteerd. Hierop zijn alle drie de inzittenden aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De gestolen kentekenplaten zijn in beslag genomen. De auto bleek niet gestolen te zijn. De politie doet onderzoek.

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel