Dutch Supercross dit weekend (Video)

Deel dit artikel
Robbin Brons & Martin Nuver (video)
Zuidbroek - In het laatste weekend van oktober bulderen de motoren weer door de Eurohal achter het Van der Valk hotel in Zuidbroek. Dutch Supercross, zoals deze wedstrijd in goed Nederlands heet, vindt plaats op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 oktober.

Het spektakel vindt al voor de 6e keer dit jaar plaats in Zuidbroek. De organisatie is vanaf afgelopen zondagavond al druk bezig met het voorbereiden. Hierbij kunt u denken aan opbouwen van de tribunes, de geluidinstallaties, het licht en natuurlijk grote schermen. Maar het belangrijkste is natuurlijk de ondergrond waar de crossers op kunnen rijden. Voor de ondergrond wordt klei gebruikt en niet zo’n beetje ook. Het gaat hierbij om 3000 m3 klei.

 

Om de crossers een zo goed mogelijke ondergrond te geven wordt de baan ver van tevoren al uitgebreid getest. Met bobcats, kleine kranen en een machine die de klei walst wordt de baan zo gemaakt dat de crossers zich helemaal kunnen uitleven. Wanneer er kleine foutjes in de baan zitten wordt dit natuurlijk zo snel mogelijk gerepareerd. 

 

Vandaag(woensdag) was een dag dat de crossers een training konden volgen. Ronkende motoren scheurden over de baan. Af en toe een kleine sprong is voor de crossers geen enkel probleem. Hierbij hadden ze de kans om de baan te testen. Dit is natuurlijk ook mooi meegenomen voor de mensen die de baan maken. Doordat de rijders crossen kan er uitvoerig gekeken worden naar de kwaliteit van de baan en kan, waar nodig, de baan heel snel worden aangepast. De voorbereiding is dus erg belangrijk en daar wordt uiteraard ook de meeste tijd in gestoken.

 

Kortom, wilt u een leuke avond uit met spanning, sensatie en show? Kom dan 28, 29 of 30 oktober 2016 naar de Eurohal in Zuidbroek. Overdag en ’s avonds is het erg gezellig met livemuziek en kunt u genieten van de races.

 

Info

 

Alle informatie over de Dutch Supercross Zuidbroek is te vinden op de website www.dutchsupercross.nl en op Facebook @Dutchsupercross.

 

Entreeprijzen

Ben je korter dan 1 meter dan mag je gratis naar binnen.
Kinderen vanaf 1 meter t/m 11 jaar: €5 euro,- (Deze zijn aan de kassa verkrijgbaar)

Vanaf 12 jaar gelden de onderstaande prijzen:

 

Vrijdag: €10,- alleen deurverkoop

 

Zaterdag & Zondag: €25,-

 

Combiticket (zaterdag & zondag): €40,-

 

 

Wij zijn ook aanwezig ! 

Foto's

Deel dit artikel