RIVM telt 16 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 38 in provincie

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen & Oogtv.nl (Bron)

In de gemeente Groningen zijn sinds zaterdag 16 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM, meldt oogtv.nl.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente Groningen tot nu toe 21.058 personen positief getest. Zaterdag lag dit aantal nog op 21.042. Dit betekent een stijging van 0,1 procent. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld. Het aantal van 16 nieuwe besmettingen ligt onder het 7-daags gemiddelde dat op 21,86 staat. Qua gemeenten met het hoogste aantal nieuw gemelde positieve testen per 100.000 inwoners in de afgelopen zeven dagen staat de gemeente Bodegraven-Reeuwijk op de eerste plaats met 338,4 nieuw gemelde positieve testen. De gemeenten Noardeast-Fryslân, 289,6, en Dantumadiel, 274,8, staan op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Provincie
In de provincie Groningen werden in de afgelopen 24 uur 38 personen positief getest. De meeste nieuwe besmettingen werden gevonden in de gemeente Groningen. In de gemeente Westerwolde gaat het om 9 nieuwe gevallen, Het Hogeland en Midden-Groningen 3, Eemsdelta en Stadskanaal 2 en Oldambt, Veendam en Westerkwartier 1. In de gemeente Pekela bleven de tellers op 0 staan. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld.

Landelijk
Landelijk zijn er in het afgelopen etmaal 1.663 personen positief getest op het coronavirus. Dit zijn er minder dan het 7-daags gemiddelde dat op 2.000,14 staat. In de ziekenhuizen werden 32 nieuwe patiënten opgenomen, op de Intensive Care gaat het om een toename van 8 patiënten. In totaal liggen er nu 559 mensen in het ziekenhuis, dit zijn er 8 meer in vergelijking met zaterdag, waarvan er 195 op de IC liggen. Voorts werden er bij het RIVM 3 nieuwe sterfgevallen gemeld.

Foto's

Deel dit artikel