’Tien nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 37 in provincie’

Deel dit artikel
Foto's: Oogtv.nl (Bron)

Groningen – In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds donderdagochtend tien nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM vrijdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD nog eens 27 infecties. Zegt Oogtv.nl.

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen daalde met twaalf infecties ten opzichte van het aantal tussen woensdag- en donderdagochtend. In de provincie werden twee besmettingen meer gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur.

Een inwoner van de gemeente Westerwolde werd opgenomen in een ziekenhuis, nadat bij deze patiënt het coronavirus werd vastgesteld. Er werden geen nieuwe sterfgevallen door corona gerapporteerd uit Groningen. Donderdag maakte het RIVM geen melding van ziekenhuisopnames en sterfgevallen uit de provincie.

Landelijk vonden de GGD’en 2.172 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 42 meer dan donderdag. Vrijdagochtend lagen er 566 mensen met corona in het ziekenhuis, donderdag waren dat er veertien minder. Op de IC’s zijn nu 194 patiënten opgenomen vanwege COVID-19, acht minder dan donderdag. Het RIVM registreerde tien overlijdens door COVID-19, drie meer dan donderdag.

Foto's

Deel dit artikel