’22 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 47 in provincie’

Deel dit artikel
Oogtv.nl (Bron)

Groningen – In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds woensdagochtend 22 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM donderdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD nog eens 25 infecties.

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen daalde met veertien infecties ten opzichte van het aantal tussen dinsdag- en woensdagochtend. In de provincie werden zeven besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur.

Volgens het RIVM werden er in de afgelopen vierentwintig uur geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld uit Groningen. Dat was ook woensdag het geval.

Landelijk vonden de GGD’en 2.130 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 224 minder dan woensdag. Donderdagochtend lagen er 580 mensen met corona in het ziekenhuis, woensdag waren dat er 600. Op de IC’s zijn nu 202 patiënten opgenomen vanwege COVID-19, twee meer dan woensdag. Het RIVM registreerde zeven overlijdens door COVID-19, evenveel als woensdag.

Foto's

Deel dit artikel