Evenementen zonder vaste zitplaatsen weer toegestaan, thuiswerken als het kan

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl & Tekstbron OOGTV.nl

Groningen – Evenementen binnen zonder vaste zitplaatsen zijn vanaf 25 september weer toegestaan. Dat melden bronnen in Den Haag.

Het gaat om bijvoorbeeld popconcerten. Voorwaarde is wel dat hooguit 75 procent van de zaalcapaciteit gebruikt wordt en dat bezoekers een bewijs kunnen laten zien waaruit blijkt dat ze gevaccineerd zijn, of onlangs negatief getest of hersteld zijn van het coronacrisis. Op dit moment mogen er alleen evenementen binnen gehouden worden als de bezoekers een vaste zitplaats hebben en de zaal voor maximaal twee derde gevuld is. Ook zijn meerdaagse evenementen vanaf 25 september weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Daar geldt als voorwaarde dat bezoekers elke 24 uur hun coronapas laten zien.

Thuiswerken
De maatregelen zullen dinsdagavond bekend worden gemaakt op een persconferentie door demissionair premier Mark Rutte (VVD) en minister Hugo de Jonge (CDA) van Volksgezondheid. Daar zullen zij ook bekendmaken dat thuiswerken het advies blijft. Volgens bronnen gaat het kabinet de slogan ‘thuiswerken als het kan, op het werk wanneer het nodig is’, gebruiken.

Onderwijs
Er is nog geen duidelijkheid over het naar huis sturen van schoolklassen als één van de leerlingen positief getest wordt. Het kabinet buigt zich nog over een advies van het OMT om schoolklassen niet meer helemaal naar huis te sturen. Ook staat de quarantaineplicht voor reizigers die terugkeren uit het buitenland weer ter discussie. Die zou afgeschaft kunnen worden, omdat inmiddels via de coronapas duidelijk is of iemand gevaccineerd of negatief getest is.

Foto's

Deel dit artikel