Aanhouding voor 14 diefstallen van tassen en portemonnees

Deel dit artikel
Politie.nl
Uithuizen - De politie heeft afgelopen week een 34-jarige man uit Uithuizen aangehouden op verdenking van diverse diefstallen en berovingen in zijn woonplaats.

Op 29 september werd een vrouw beroofd van haar tas. De vrouw bracht bij een supermarkt aan de Schoolstraat in Uithuizen kleding naar een kledingcontainer. In de tussentijd heeft de verdachte haar handtas uit de auto gepakt. Van deze diefstal waren bewakingsbeelden die via social media verspreid zijn. Verschillende getuigen herkenden de verdachte, waarna hij afgelopen maandag kon worden aangehouden.

 

Uit onderzoek is gebleken dat de man verantwoordelijk is voor nog 13 andere diefstallen van tassen en portemonnees. Deze vonden nagenoeg allemaal plaats in Uithuizen in de maand september. Een aantal gevallen is vergelijkbaar met bovenstaande werkwijze. In één geval heeft hij zelfs een tas weggegrist van een achterbank, terwijl er iemand achter het stuur zat. In een aantal andere gevallen heeft de man portemonnees uit tassen gevist in winkels en de bibliotheek. Daarnaast heeft de man eenmaal een tas uit een rollator gestolen.

 

De verdachte heeft alle diefstallen bekend. Hij verklaarde de diefstallen te plegen om zijn drugsverslaving te kunnen bekostigen. De verdachte is voor 14 dagen in bewaring gesteld.

 

Foto's

Deel dit artikel