Brand treft grote schuur Bellingwolde

Deel dit artikel
BrandweerGroningen.nl (tekst)
Bellingwolde - In de nacht van dinsdag op woensdag 5 oktober werd een schuur aan 't Lindenhof getroffen door een felle uitslaande brand. De brandweer kon door snel optreden voorkomen dat het woonhuis ook betrokken werd bij de brand.

Melding

 

Omstreeks kwart over 1 werd de blusploeg van Bellingwolde gealarmeerd voor een brand in een schuur. Kort daarop bleken de vlammen al uit het gebouw te slaan en werd opgeschaald naar middelbrand, waarop de collega’s uit Nieuweschans kwamen ondersteunen.

 

Bestrijding


Ook een houtsnipperopslag, gelegen bij de schuur, raakte bij de brand betrokken. Vanwege de aanwezigheid van een aantal gasflessen in de schuur was het niet meer veilig binnen te treden en bestreden de spuitgasten het vuur van buitenaf.

 

In de loop van de nacht, omstreeks kwart over 2, werd de hoogwerker van Winschoten ter assistentie van nabluswerkzaamheden gealarmeerd; het vuur was toen al onder controle.

Rond de klok van 6 uur in de ochtend kon de brandweer inpakken.

 

Schade afhandeling


Over de oorzaak is niets bekend. Stichting Salvage was ter plaatse voor de afhandeling van de schade die de brand veroorzaakt heeft. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor.

 

 

Foto's

Deel dit artikel