Scooterjeugd Westpoort wil eigen plek

Deel dit artikel
Archief foto - 112Groningen.nl & RTVNoord (Bron)

Jongeren die met hun scooter samenkomen op industrieterrein Westpoort in de stad Groningen, willen een eigen plek waar ze kunnen hangen en stunten.

Afgelopen zondag was weer sprake van een kat-en-muisspel tussen de politie en de scooterjeugd. Het eindigde in de in beslagname van één scooter. ‘Hoe dit nu gaat zorgt alleen maar voor gevaarlijke situaties en overlast’, zegt Leon van Soldt namens de groep jongeren.

De wens voor een eigen plek komt in een stroomversnelling door het ongeluk van een week geleden. Eén van de jongeren ging – volgens het verhaal van de groep jongens – onderuit. Hij is zwaargewond geraakt en houdt er waarschijnlijk een dwarslaesie aan over.

Jongeren kijken naar gedoogplek Zwolle

Volgens Leon van Soldt wordt het te gek. In een brief aan de wethouder en raadsleden van de gemeente Groningen, roept hij op om op zoek te gaan naar een plek waar de jongens kunnen samenkomen. Het gaat volgens Van Soldt om een groep van in totaal 250 jongeren, zo staat in de brief.

‘In de gemeente Zwolle hebben de jongeren een wielerbaan gekregen’, zegt Van Soldt. ‘Sinds zij op de wielerbaan zitten, zijn er geen ernstige ongelukken meer gebeurd. Ook heeft de buurt daar geen overlast meer.’

Lees het volledige artikel verder op: RTVNoord

Zie ook: archief item

Foto's

Deel dit artikel