42 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 71 in provincie

Deel dit artikel
112Groningen & Tekstbron OOGTV.nl

In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds zondagochtend 42 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM maandagmiddag bekend maakte. In de provincie Groningen als geheel werden 71 nieuwe besmettingen vastgesteld.

De GGD vond in de gemeente Groningen negen besmetting meer dan tussen zaterdag- en zondagochtend. In de provincie als geheel werden vijf besmettingen meer gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. De meeste besmettingen in de Ommelanden werden aangetroffen in de gemeente Het Hogeland (11).

Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen door corona gemeld uit Groningen. Zondag meldde het RIVM nog één ziekenhuisopname in de provincie. Deze patiënt komt uit de gemeente Groningen.

Landelijk vonden de GGD’en 2.213 nieuwe bevestigde corona-besmettingen, 76 minder dan gisteren. In totaal zijn 64 mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis, waarvan dertien op een IC. Het RIVM registreerde twee overlijdens door COVID-19, evenveel als zondag.

 

Foto's

Deel dit artikel