Onrust in Delfzijl: angst voor nieuwe incidenten

Deel dit artikel
112Groningen.nl & RTVNoord (Bron)

Delfzijl – Het is onrustig in Delfzijl. In twee weken tijd is de havenstad opgeschrikt door een schietpartij en een steekpartij. Beide incidenten zijn volgens de gemeente te linken aan een bepaalde gemeenschap. Dat meldt RTVNoord.

 

‘De dreiging is nog niet opgehouden. Het houdt ons dagelijks bezig’, zegt waarnemend burgemeester Gerard Beukema van Eemsdelta.

Afgelopen zaterdag ging het mis in de wijk Tuikwerd. Bij een schietpartij aan de Wendakker raakten twee mannen ernstig gewond. De daders zijn nog niet opgespoord. Twee weken daarvoor was er een steekpartij aan het Kraaienbos, even verderop, waarbij ook twee gewonden vielen.

‘Onvoorstelbaar’

‘Dat is iets waar je enorm van schrikt’, zegt Beukema. ‘Het gebeurt in de aanwezigheid van kinderen. Dat is onvoorstelbaar. Ik heb gesprekken gevoerd met bewoners en begrijp de onrust goed.’

De problemen met  spelen vooral aan de oostkant van Tuikwerd en in de zogenoemde Vogelbuurt. Delen van die buurt zien er verloederd uit. In sommige tuinen staat afval en witgoed weg te roesten. Andere tuinen zien er keurig onderhouden uit.

Omwonenden durven niet met naam en toenaam te reageren. Sommigen geven aan graag te willen verhuizen vanwege de onrust. ‘Op een zomeravond hebben we heel veel overlast. Ze draaien harde muziek en gebruiken drugs. Ik woon hier al twintig jaar en het is echt achteruit gegaan’, laat een wijkbewoner weten.

Lees het volledige artikel verder op: RTVNoord

Foto's

Deel dit artikel

Video