Automobilist (22) botst frontaal tegen boom tijdens politie-achtervolging in Ter Apel

Deel dit artikel
Julian Spa - 112Groningen.nl

Ter Apel – Op de kruising van de Nulweg met de Sellingerstraat in Ter Apel is donderdagavond een automobilist tegen een boom gebotst.

Het verkeersongeval gebeurde omstreeks tien over elf ‘S avonds. De automobilist reed vermoedelijk met hoge snelheid over de Nulweg en miste de bocht waardoor het tegen een boom tot stilstand kwam. De hulpdiensten, waaronder de brandweer van Ter Apel, werden opgeroepen en kwamen met spoed ter plaatse.

De automobilist wist uiteindelijk zelfstandig uit het voertuig te komen, hierop kon de gealarmeerde brandweer geannuleerd worden. De man werd door medewerkers van de ambulancedienst gecontroleerd op eventuele verwondingen.

Achtervolging
Aan de botsing ging een achtervolging vooraf. Politieagenten wilden de automobilist op de Viaductstraat in Ter Apel controleren.  Toen agenten een stopteken gaven ging de man er met hoge snelheid vandoor. Tijdens de achtervolging botste de automobilist op de Nulweg frontaal tegen een boom.

De man, een 22-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Uiteindelijk is de 22-jarige man door de politie aangehouden.

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat de man geen rijbewijs had. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt voor de gepleegde verkeersovertredingen.

Foto's

Deel dit artikel