112Groningen.nl bij open dag Brandweer Groningen

Deel dit artikel
Persbericht
Groningen - Het is alweer vier jaar geleden dat de laatste open dag van Brandweer Groningen op het kazerneterrein aan de Sontweg in de stad Groningen plaatsvond.

 Reden te meer voor de brandweer in Groningen om dit jaar weer eens groots uit te pakken! Zaterdag 17 september  tussen 10.00 en 16.00 uur opent Brandweer Groningen Stad haar deuren voor iedereen die van dichtbij een kijkje wil nemen in de wereld van brandweer en hulpverlening. De toegang is gratis.

 

Wordt held in brandveiligheid!


Altijd al eens in de huid van een echte brandweerman of vrouw willen kruipen? Dit is je kans! Speciaal voor kinderen hebben we tijdens de open dag verschillende uitdagende opdrachten bedacht. Laat bijvoorbeeld zien hoe goed jij zelf kunt blussen met een brandweerspuit. Doe onderzoek naar de oorzaak van een brand. En ben jij eigenlijk al sterk genoeg om bij de brandweer te kunnen? Als je alle opdrachten hebt volbracht, krijg je een echt diploma mee naar huis en ben jij officieel een ‘Held in Brandveiligheid’! Maar er zijn nog tal van andere activiteiten voor de jongsten, zoals hossen op springkussens, wondjes laten schminken of op de foto als brandweerman- of vrouw. En wat te denken van het bekijken van het spectaculaire LEGO IncidentCity, waar grote incidenten in Nederland van de afgelopen jaren zijn nagebouwd met LEGO! Het gerucht gaat trouwens dat Brandweerman Sam ‘Piekepolder’ een dagje verlaat om bij de open dag aanwezig te kunnen zijn…

 

Spectaculaire demonstraties


Natuurlijk laten onze stoere mannen en vrouwen van de beroepsbrandweer van Groningen zelf aan de bezoekers zien wat zij in huis hebben. Niet alleen door de verschillende brandweerauto’s en ander materieel van dichtbij te laten zien. Maar ook door middel van spectaculaire demonstraties. Zo zijn er gedurende de dag afwisselend demonstraties van een duikinzet en van de bestrijding van een gebouwbrand. Van de brandweer is ook een team aanwezig voor specialistische technische hulpverlening, ingezet bij bijvoorbeeld instortingen. Op het terrein is een bioscoopruimte waar verschillende films over de brandweer te zien zijn en natuurlijk worden de bezoekers geïnformeerd over alles wat zo belangrijk is voor een brandveilig leven. Onze eigen jeugdbrandweer is van de partij en ook Veiligheidsregio Groningen, waar de brandweer sinds 2014 deel van uitmaakt, presenteert zich met informatie en voertuigen, waaronder de nieuwe Mobiele Commando Unit.

 

Deelnemers


Het verlenen van hulp doet de brandweer bijna nooit alleen. Daarom vinden we het fijn dat ook dit jaar weer verschillende partners en collega’s van andere hulpdiensten op onze open dag aanwezig zijn. Er meert een grote politieboot aan en politie- en ambulancecollega’s zijn aanwezig met demoteams. Daarnaast zijn onder andere het Rode Kruis, de Reddingsbrigade, Stichting Groningen HartVeilig en 112Groningen aanwezig. Er wordt gecollecteerd voor het Brandwondencentrum van het Martiniziekenhuis en de Brandwondenstichting. Dat zijn onze goede doelen voor deze editie. Natuurlijk zijn beide organisaties ook vertegenwoordigd op de open dag.

 

Bereikbaarheid: kom met OV of op de fiets!


De open dag vindt plaats op het kazerneterrein van de brandweer, Sontweg 10 in Groningen, tegenover IKEA. In de omgeving van de brandweerkazerne is het op een zaterdag altijd flink druk. En tijdens onze open dag helemaal. Vanwege de verwachte drukte op 17 september zal parkeergelegenheid in de omgeving snel vol zijn. We adviseren iedereen dan ook dringend om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of op de fiets te komen!

 

Programma

 

112Groningen.nl is zaterdag ook aanwezig

 

Beelden uit 2012

 

 

Zondag een repo

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel