Daniël Bathoorn redt 4-jarig kind uit zwemvijver

Deel dit artikel
persbericht & Mark Heikens 112gr.
Delfzijl - Dat er in Nederland afgelopen zomer veel (bijna) zwemongelukken zijn gebeurd waarbij veel kinderen onbedoeld slachtoffer dreigden te worden, kan bijna niemand ontgaan zijn.

Wie het nieuws in verschillende media volgde heeft wekelijks berichten voorbij zien komen van deze waterongevallen. Een van de leerlingen van de Damster Reddingsbrigade uit Appingedam, Daniël Bathoorn die komend jaar in opleiding is voor het diploma Zwemmend Redder 2, maakte tijdens zijn vakantie elders zelf een ongeval mee, waarbij hij het geleerde zelf uitstekend heeft toegepast. Tijdens het spelen bij een zwemvijver op de camping zag hij een 4-jarig jongetje te water raken dat vervolgens niet meer boven water kwam. Daniël ging te water, waar anderen bleven kijken, en redde dit kind van de verdrinkingsdood. Na de eerste lesavond heeft hij zijn verhaal gedaan voor de andere leerlingen en de instructeurs en ontving een waardebon als waardering voor zijn heldendaad.

 

De dit jaar 40 jaar bestaande brigade is nog altijd in volle bloei en ontplooit nog steeds nieuwe activiteiten om de veiligheid op en rond het water te verbeteren. Zwemlessen kunnen bij de brigade gevolgd worden voor kinderen die minimaal in het bezit zijn van het a-diploma, voor alle leeftijden is er een passend aanbod van opleidingen. Bent u geïnteresseerd in het onderhouden van of uitbreiden van de zwemvaardigheid van uzelf of uw kinderen? In de maand september bieden we alle belangstellenden de mogelijkheid om een maand op proef mee te draaien tijdens de lessen van de brigade.

 

Neem dan contact op met de ledenadministratie via [email protected].

 

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel