’32 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 78 in provincie’

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl & tekstbron OOGTV.nl

In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds donderdagochtend 32 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM vrijdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD nog eens 46 infecties.

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen daalde met twee infecties ten opzichte van het aantal tussen woensdag- en donderdagochtend. In de provincie werden zeventien besmettingen meer gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur.

Volgens het RIVM werden er in de afgelopen vierentwintig uur geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld uit Groningen. Donderdag was er wel een ziekenhuisopname, toen een inwoners van de gemeente Groningen met corona werd opgenomen.

Landelijk
Landelijk vonden de GGD’en 2.250 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 274 minder dan donderdag. Vrijdagochtend lagen er 667 mensen met corona in het ziekenhuis, donderdag waren dat er 672. Op de IC’s zijn nu 215 patiënten opgenomen vanwege COVID-19, vijf minder dan donderdag. Het RIVM registreerde zes overlijdens door COVID-19, evenveel als donderdag.

Foto's

Deel dit artikel