Stadjer twee keer binnen tien minuten betrapt op rijden zonder rijbewijs

Deel dit artikel
112Groningen.nl & Team Verkeer Noord-Nederland

De politie heeft woensdagavond in Appelscha een 18-jarige automobilist uit de stad Groningen twee keer in korte tijd bekeurd. Dat schrijft Team Verkeer Noord-Nederland op haar Instagram-pagina.

Politieagenten van Team Verkeer Noord-Nederland kregen de jongeman in het vizier toen hij met hoge snelheid op de N381 reed tussen Beilen en Appelscha. Ook hield hij voortdurend onvoldoende afstand. Toen de agent de jongen controleerden bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

De jongeman verklaarde aan de agenten dat jij achter het stuur was gekropen om zijn vrienden naar huis te brengen. De politie gaf hem een bekeuring en legde uit dat hij niet verder mocht rijden.

Nog geen tien minuten later troffen de agenten de jongeman opnieuw achter het stuur aan. De jongen verklaarde tegenover de agenten dat hij van zijn vader naar een parkeerplaats moest rijden, waar zijn vader hem zal ophalen. De politieagenten hadden geen boodschap aan deze verklaring en hebben opnieuw proces-verbaal opgemaakt.

Mocht de jongeman in de toekomst weer worden betrapt op het rijden zonder rijbewijs, zal het voertuig op dat moment in beslag genomen. De verkeersofficier buigt zich nog over de afhandeling van de zaak, meldt de politie.

Foto's

Deel dit artikel

Social media