Kazerne Zoutkamp wordt noodopvang voor Afghanen

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl & RTVNoord (Bron)

Zoutkamp – Een deel van de Willem Lodewijk van Nassaukazerne in Zoutkamp wordt ingericht als noodopvang voor asielzoekers uit Afghanistan. Dat meldt RTVNoord.

Dat maakte staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, Ankie Broekers-Knol vanmiddag bekend. Eerder werd de kazerne ook al gebruikt voor opvang van vluchtelingen, onder meer voor asielzoekers die (mogelijk) besmet waren met corona.

Kazerne wordt op ‘korte termijn’ ingericht

Een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid laat weten dat de locatie in Zoutkamp op korte termijn wordt ingericht. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), is daarbij betrokken.

Staatssecretaris Broekers-Knol vertelde de Tweede Kamer dat Zoutkamp een noodopvang wordt tijdens het debat over Afghanistan. Kamerlid Laurens Dassen (Volt) wilde weten hoe het zat met opvangplekken voor Afghanen.

‘Het ministerie van defensie heeft al capaciteit beschikbaar gesteld, namelijk de kazerne in Zoutkamp voor de noodopvang’, zei Broekers-Knol. Ook zei ze in nauw contact te staan met het COA, dat de asielopvang regelt.

Lees het volledige artikel verder op: RTVNoord

Foto's

Deel dit artikel