Hennepkwekerij aangetroffen in Selwerd na melding van wateroverlast

Deel dit artikel
112Groningen.nl & Politie Groningen-West

Maandagavond kreeg de politie een melding binnen van wateroverlast in een portiekflat in de wijk Selwerd in de stad Groningen.

De melding kwam binnen via de woningbouwvereniging. De onderburen zagen het water uit hun plafond stromen. Met behulp van een slotenspecialist van de politie werd de deur geopend voor de agenten. In de woning bleek niemand aanwezig te zijn.

Wel troffen de agenten in een kamer in de woning een hennepkwekerij aan. In de Hennepkwekerij werden ongeveer 140 planten aangetroffen. De kwekerij was de oorzaak geweest van de wateroverlast.

Uit verder onderzoek bleek de stroom, dat werd gebruikt voor de hennepkwekerij, illegaal te worden afgetapt. Dit is levensgevaarlijk en kan voor zeer gevaarlijke situatie zorgen. Netwerkbeheerder Enexis heeft de stroomvoorziening in de woning afgesloten.

De bewoner, welke niet in de woning aanwezig was, zal op korte termijn worden gehoord, meldt de politie. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de hennepkwekerij ontmanteld en de spullen vernietigd.

Foto's

Deel dit artikel

Social media