Aanhouding na zoekactie aan Hoornsedijk

Deel dit artikel
redactie
Groningen - De politie heeft zondagmiddag met behulp van oplettende burgers een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt verdacht van twee diefstallen aan de Hoornsedijk.

De politie ontving zondagmorgen de melding dat een 52-jarige vrouw uit Groningen van haar telefoon was bestolen aan de Hoornsedijk in Haren. De dader zou de vrouw en haar zoon op de fiets gepasseerd hebben. Toen de onbekende man tijdens het passeren de telefoon van de vrouw uit de handen van haar zoon trok, kwam de man door zijn actie zelf ten val en ging hij er op de voet vandoor. De politie heeft vervolgens in de omgeving van de Hoornsedijk een zoekactie opgezet om de dader op te sporen.

 

Tijdens de zoekactie kreeg de politie een tweede melding binnen. Een stuk verderop de Hoornsedijk had een onbekende man een 63-jarige vrouw van haar fiets geprobeerd te beroven. Doordat de dader hard aan de fiets getrokken had was de vrouw er van af gevallen. Door toegesnelde getuigen sloeg de man op de vlucht.

 

De politie heeft de omgeving verder doorzocht, toen twee voorbijgangers meldden dat ze een persoon in een bosje gezien hadden. De politie kwam de verdachte hierdoor op het spoor. Tijdens de achtervolging die daarop volgde sprong de man het kanaal in. Hij zwom hierbij richting een eilandje, waarna agenten de man weer uit het oog verloren.

 

De 36-jarige verdachte is later op basis van zijn signalement aangehouden. Agenten hadden in de omgeving gepost en werden uiteindelijk gewaarschuwd door oplettende voorbijgangers. De verdachte zit nog vast. De politie heeft beide zaken in onderzoek.

 

Bent u getuige van de diefstallen of heeft u informatie over deze zaak, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844, of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 

 

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel