RIVM telt 13 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; cijfers niet volledig door storing

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl & tekstbron OOGTV.nl

In de gemeente Groningen zijn sinds dinsdag 13 personen positief getest op het coronavirus. Door een storing in de datastroom zijn echter niet alle cijfers doorgekomen.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente Groningen tot nu toe 19.819 personen positief getest. Dinsdag lag dit aantal nog op 18.806. Dit betekent een stijging van 0,1 procent. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen in de gemeente gemeld. Het aantal van 13 nieuwe besmettingen ligt onder het 7-daags gemiddelde dat op 25,86 staat.

Qua gemeenten met het hoogste aantal nieuw gemelde positieve testen per 100.000 inwoners staat de gemeente Laren nu op de eerste plaats met 345,7 nieuw gemelde positieve testen. Boekel, 287,4, en Tholen, 213,5, staan op respectievelijk plaatsen twee en drie.

Onderrapportage
Door een storing zijn de cijfers woensdag niet volledig. “Door een technische storing in de datastroom zijn de meldingen en de teststraten-data niet volledig doorgekomen naar het RIVM”, meldt de Rijksdienst. “De cijfers omtrent de meldingen en het aantal afgenomen testen die vandaag worden weergegeven zijn daarom mogelijk een onderrapportage.”

Provincie
In de provincie werden in de afgelopen 24 uur 38 personen positief getest. De meeste nieuwe besmettingen werden gevonden in de gemeente Het Hogeland. In de gemeente Groningen gaat het om 13 nieuwe gevallen, Eemsdelta, Midden-Groningen en Stadskanaal 2 en Veendam en Westerkwartier 1. In de overige gemeenten bleven de tellers op 0 staan. Een inwoner van de gemeente Oldambt moest opgenomen worden in het ziekenhuis. Er werden geen nieuwe sterfgevallen gemeld.

Landelijk
Landelijk zijn er het afgelopen etmaal 2.112 personen positief getest. Dit aantal ligt onder het 7-daags gemiddelde dat op 2.462 ligt. In de ziekenhuizen werden 58 nieuwe patiënten opgenomen, op de Intensive Care gaat het om 20 nieuwe opnames. In totaal liggen er nu 656 mensen in het ziekenhuis, dit zijn er 30 minder in vergelijking met dinsdag, waarvan er 210 op de IC liggen. Voorts werden er bij het RIVM 9 nieuwe sterfgevallen gemeld.

Foto's

Deel dit artikel