Voetganger lichtgewond bij aanrijding na achtervolging (update)

Deel dit artikel
Patrick Wind 112Groningen

Bij een verkeersongeluk op de Goudlaan in de wijk Vinkhuizen is maandagavond een voetganger gewond geraakt.  Dat zeggen getuigen.

Het ongeluk gebeurde rond 22.30 uur. “Hoe het precies heeft kunnen gebeuren is onbekend”, vertelt Oogtv. “Er gaat een gerucht dat de personenauto betrokken was bij een achtervolging. Op de Goudlaan heeft de bestuurder een voetganger aangereden, dit is nog niet bevestigd.” Hulpdiensten waren snel ter plaatse. “Ambulanciers hebben de voetganger gecontroleerd. De persoon kon ter plaatse behandeld worden en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.” Zegt Oogtv.nl

De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht. Bij de Voermanstraat stonden ook divers politie voertuigen opgesteld rond 22:10 uur. Dinsdag meer info via persvoorlichting politie.

 

Update:

De automobilist die maandagavond in de Briljantstraat in Groningen een voetganger aanreed, werd door de politie achtervolgd omdat zij vermoedde dat deze een rijverbod overtrad. Dat meldt Dvhn.nl. De automobilist negeerde een stopteken, waarna de politie de achtervolging inzette. Vervolgens reed de automobilist in de Briljantstraat een voetganger aan. Dat gebeurde volgens politiewoordvoerder Ingrid Coenen niet tijdens deze achtervolging. De verwonding was gelukkig  klein. Het had heel anders af kunnen lopen.

Foto's

Deel dit artikel