Brand in silo met houtsnippers in Farmsum (update)

Deel dit artikel
Brandweer info & Gijs Bouman 112Groningen

In een silo van bio-energiecentrale Eneco aan de Metaalpark in Farmsum is zaterdagmorgen om 06:50 uur brand uitgebroken in een silo met houtsnippers.

De brandweer bluste met twee(Delfzijl met o.a. de nieuwe WTS en brandweer Wagenborgen) korpsen de gecompliceerde brand. Het is een moeilijk te bestrijden brand. Door de enorme hoeveelheid bluswater neemt het gewicht in de silo toe en kan er mogelijk een gevaarlijke situatie ontstaan. De silo, met capaciteit van 10.000 kuub, is op dit moment voor een derde gevuld. Een kraan is nu bezig de silo leeg te scheppen, de brandweer maakt de inhoud van de silo nat doormidden van waterkanonnen. Op dit moment nemen ze soms nog wat rook waar, maar zijn er geen vlammen zichtbaar. Met het bedrijf zijn zij in overleg hoe de silo verder leeg te krijgen.

Update: In overleg met het bedrijf gaat de brandweer retour kazerne, werknemers blijven de silo controleren. Preventief (voor de inzet snelheid) laten zij de dompelpomp op de locatie staan, zodat wij als het nodig is weer snel over bluswater kunnen beschikken.

Foto's

Deel dit artikel

Social media