RIVM telt 54 nieuwe besmettingen in de gemeente Groningen, 102 in provincie

Deel dit artikel
Oogtv.nl (Bron) & Corona dashboard

In de gemeente Groningen zijn sinds donderdag 54 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente Groningen tot nu toe 19.489 personen positief getest. Donderdag lag dit aantal nog op 19.435. Dit betekent een stijging van 0,3 procent. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld, wel worden er met terugwerkende kracht 2 ziekenhuisopnames op donderdag gemeld. Het aantal van 54 ligt onder het 7-daags gemiddelde dat op 58 staat. In de gemeenten met het hoogste aantal nieuw gemelde positieve testen per 100.000 inwoners in de afgelopen zeven dagen staat de gemeente Asten op de eerste plaats met 406,7 nieuw gemelde positieve testen. Westland, 393,2, en Bernheze, 361,7, staan op respectievelijk plaatsen twee en drie.

 

Provincie
In de provincie werden er in de afgelopen 24 uur 102 personen positief getest. De meeste nieuwe besmettingen werden gevonden in de gemeente Groningen. In de gemeente Het Hogeland gaat het om 15 nieuwe gevallen, Westerkwartier 13, Midden-Groningen 9, Eemsdelta 7 en Stadskanaal en Westerwolde 2. In de gemeenten Oldambt, Pekela en Veendam bleven de tellers op 0 staan. Ook in deze gemeenten werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld.

 

Landelijk
Landelijk werden er in de afgelopen 24 uur 3.387 personen positief getest. Dit ligt onder het 7-daags gemiddelde dat op 4.131,14 staat. In de ziekenhuizen werden 74 nieuwe patiënten opgenomen, op de Intensive Care gaat het om een toename van 14 patiënten. In totaal liggen er nu 651 patiënten in de ziekenhuizen, dit zijn er 3 meer in vergelijking met donderdag, waarvan er 176 op de IC liggen. Voorts werden er bij het RIVM 6 nieuwe sterfgevallen gemeld.

 

Bron

 

Meer:
GGD Drenthe en de GGD Groningen

 

Volg ons ook op Facebook en Twitter

Foto's

Deel dit artikel