Snelheidscontroles N31 en N33

Deel dit artikel
Politie.nl
Noord-Nederland - De politie controleert extra op de N31 en N33. Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie pakken onveilig rijgedrag gezamenlijk aan met extra voorlichting over de snelheidslimiet en extra politiecontroles.

Resultaten

 

De afgelopen twee weken is er veelvuldig gecontroleerd. Hierbij zijn 103 processen-verbaal uitgeschreven. Dit waren 83 voor de overschrijding van de maximum snelheid van 100 km/u. Er werd zes keer een rijbewijs ingevorderd omdat de bestuurder meer dan 50 km te hard reed. Een automobilist belde niet handsfree en kreeg een bekeuring. Dertien bestuurders werden bekeurd voor overige feiten. De politie blijft gedurende de campagne veelvuldig controleren op excessen op beide wegen.

 

 

Over het project

 

De rijkswegen N31 en N33 in Friesland, Groningen en Drenthe zijn autowegen. De maximum snelheid is hier dus 100 kilometer per uur. Uit onderzoek van Rijkswaterstaat en de politie blijkt dat vijftig tot tachtig procent van de weggebruikers hier te hard rijdt. Sommigen rijden zelfs harder dan 200 km per uur. Dat zorgt voor erg gevaarlijke verkeerssituaties. Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie pakken dit onveilige rijgedrag gezamenlijk aan met extra voorlichting over de snelheidslimiet en extra politiecontroles. Lees meer op de website van Rijkswegen Noord.

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel