Estafetteloopgroep Wagenborgen haalt €4.308,60 euro op

Deel dit artikel
Mark Heikens - 112Groningen.nl
Wagenborgen - Zaterdagmorgen 11 juni liepen ruim 31 hardlopers en hardloopsters mee tijdens de estafetteloop van Lauwersoog naar Wagenborgen voor Stichting Walk On.

De hardlopers van Loopgroep de Roadrunners van Sportschool Performance, Intervaltrainingsgroep Wagenborgen en de vriendenclub van het voetballen renden een afstand van 82,5 kilometer voor het goede doel. Wagenborger Dennie Jager heeft op zaterdag 18 oktober 2014 een dwarslaesie opgelopen bij een ongeluk met zijn bromfiets aan de Hoofdweg in Wagenborgen.

 

Dennie zijn droom is om ooit weer te kunnen lopen, daarom heeft Dennie samen met andere mensen een stichting opgezet met als doel; weer te kunnen lopen met behulp van een exoskelet. Om de exoskelet verder te ontwikkelen is er geld nodig. Het geld wat opgehaald wordt, gaat naar de stichting Walk On. De stichting staat verder voor het stimuleren van de technieken van exoskeletten, tevens beschikbaar maken ervan en onderzoek naar de gezondheidswinst door gebruik van een exoskelet voor mensen met een dwarslaesie. De groep hardlopers vertrokken zaterdagmorgen omstreeks 07:00 uur om tegen 08.00 uur te kunnen vertrekken vanuit Lauwersoog richting Wagenborgen. Naast de estafetterun waren er verschillende activiteiten op het plein bij Hotel-Restaurant Klaver Vier aan de Hoofdweg in Wagenborgen. Zo werd er een Zumba workshop gegeven en waren er verschillende voetbalactiviteiten. Daarnaast konden kinderen zich laten schminken en genieten van een suikerspin. Ook was er een luchtkussen. Tegen 17.30 uur was het dan zover, de 31 hardlopers werden feestelijk onthaald door onder andere Street band Laif! uit Wagenborgen. Na het onthaal kon er worden genoten van livemuziek van DJ André onder het genot van een hapje en drankje.

 

Het initiatief voor deze estafetterun werd  genomen door; Daan Loupatty, Egbert Stoutmeijer en Peter Bos. Er is een bedrag van €4.308,60 euro opgehaald !

Foto's

Deel dit artikel