Vijf tieners aangehouden na openlijke geweldpleging

Deel dit artikel
www.OldambtNu.nl
Winschoten - De politie heeft vrijdag vijf tieners aangehouden nadat een eigenaar van een pand aan de Nassaustraat aangifte heeft gedaan bij de politie wegens openlijke geweldpleging aan zijn goederen. Meldt de politievoorlichter Ron Reinds tegenover OldambtNu.nl

Minderjarig
De politie heeft een jongen uit Scheemda (Leeftijd: 14), Beerta (13), Finsterwolde (14), Winschoten (14) en nog een 13-jarige jongen uit Winschoten aangehouden. 'Als dit op basis is van feiten en/of een heterdaad actie is nog onbekend' meldt voorlichter Reinds.

Forse schade
De jongens zijn verdacht van openlijke geweldpleging tegen goederen. Ze worden er van verdacht onder andere in het desbetreffende pand meerdere auto's vernield te hebben aan ramen, spiegels en lampen. Ook zijn de banden lek gestoken en zijn er krassen gemaakt op de voertuigen die daar stonden geparkeerd. Daarbij zijn de ramen van het pand ingegooid en is er met graffiti gespoten.

Opgesloten en verhoord
'Op dit moment zitten de jongens nog vast, ze worden een voor een verhoord. Daarna zullen ze hoogstwaarschijnlijk worden vrij gelaten, dit zal ergens in de avond gebeuren. Wat er verder gebeurd met de jongens kunnen we nog niet zeggen' meldt de voorlichter.

Foto's

Deel dit artikel