Oldtimershow op 112GroningenDag

Deel dit artikel
redactie
Groningen - Tijdens de 112GroningenDag op 28 mei in MartiniPlaza Groningen zal een grote oldtimer show te zien zijn van historische brandweervoertuigen. Er komen totaal 10 voertuigen.(2 van andere mensen)

De Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen is op 15 september 2009 opgericht door een vrijwilligers van het Brandweer korps Hoogezand – Sappemeer. De Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen is opgericht met als doel om oud brandweer materieel te behouden, onderhouden, het organiseren en deelnemen aan oldtimer evenementen, opendagen en het zelf organiseren van activiteiten.

 

Sinds oktober 2013 zijn we officieel een brandweermuseum in de gemeente Hoogezand – Sappemeer. Sinds die tijd luid de naam Stichting en Museum de Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen. In het brandweermuseum staan diverse voertuigen, motorspuiten, handpompen, paarden tractie en veel andere materialen die vroeger bij de brandweer zijn gebruikt zoals, helmen, ademlucht apparatuur, straalpijpen, opzetstukken, kleding en nog veel meer.

 

Stichting en Museum de Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen heeft in 2014/ 2015 nog een aantal “nieuwe” voertuigen aan de collectie mogen toevoegen. Een De Soto van 1956 deze heeft dienst gedaan bij de brandweer Ten Boer en Houthandel Reinders in Ten Post, een Magirus Deutz van 1968 deze heeft dienst gedaan bij de afval verbranding VAM in Wijster. Eind 2015 hebben wij ook nog een oud T Ford in bruikleen in het museum. De T Ford is van 1924 en heeft altijd dienst gedaan bij de gemeente Buren.

 

Tijdens de 112 Groningen dag komen wij met de De Soto uit 1956 en de Ford F 350 uit 1954. Verder hebben wij een aantal artikelen die we verkopen zoals, brandweerhelmen, autootjes en andere leuke kinderspeelgoed. Wij hopen u te mogen begroeten bij onze stand en onze voertuigen.

 

112Groningen.nl bestaat 12,5 jaar! Dit feit wordt gevierd met de 112GroningenDag op zaterdag 28 mei 2016 van 10.00 tot 20.00 uur in MartiniPlaza in Groningen. Deze dag zijn er talrijke spectaculaire demonstraties van vele hulpdiensten en een grote informatie / veiligheidsmarkt. Op het Horecaplein kunt terecht voor een hapje en een drankje. Op het hoofdpodium zijn er doorlopend muzikale live optredens. U bent van harte welkom!! De hoofdsponsor van dit evenement is Bestrating.nl, leverancier voor al uw soorten bestrating! 

 

  • Wanneer: 28 mei 2016 van 10.00 tot 17:30 uur
  • Live muziek gaat door tot ongeveer 20:00 uur.
  • Waar: MartiniPlaza Groningen en het buitenterrein.
  • Leonard Springerlaan 2 Groningen
  • Entree: € 2.50 E p.p. (Kinderen tot 12 jaar gratis)

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel