Vrijwilliger Andrea Strijker helpt in Grieks kamp

Deel dit artikel
Frieslandactueel.nl Rudy Bouma
Nietap (Drenthe) IDOMENI - Andrea Strijker Heys uit Nietap (Drenthe) is deze dagen in kamp Idomeni aan de grens van Griekenland met Macedonie. Ze helpt daar als vrijwilliger voor de stichting Live for Lives.

 Ze gaan inventariseren wat nodig is aan humanitaire hulp, goederen en voorzieningen om dit vervolgens met de eerstvolgende grote missiegroep te realiseren. Het loopt momenteel behoorlijk uit de hand in het plaatje Odemeni. Dagelijks komen daar zo’n 1000 mensen extra aan. Zo’n 50 % hiervan zijn baby’s en kinderen. Hendrik helpt met het uitdelen van voedsel, waaronder veel bananen.

 

Dit is uitgelopen tot een echte dagtaak. In de ochtend haalt hij 1200 bananen bij een plaatselijk supermarkt, waarna hij deze vervolgens uitdeelt op het kamp. Andrea vertelt: “Het leuke aan dit werk is de interactie met de kinderen. De hele zitten de vluchtelingen te wachten en het is behoorlijk uitzichtloos. Buiten de politiek kwestie om, voelt het als noodzaak om te helpen. Kinderen zijn altijd blij, in welke omstandigheid ze ook verkeren. “Het is hier verschrikkelijk”. Rudy onze verslaggever is mee deze week.

Foto's

Deel dit artikel