Jeugdbrandweer Groningen aanwezig op 112GroningenDag (Video)

Deel dit artikel
redactie
Groningen - De Jeugd heeft de toekomst! Dat is zeker ook van toepassing bij de brandweer. Op zaterdag 28 mei 2016 presenteren de jeugdbrandweer-groepen uit Groningen zich tijdens de 112GroningenDag.

Jeugdbrandweer Groningen komt met een delegatie van de jeugdkorpsen Delfzijl, Hoogezand-Sappemeer, Westerkwartier en Jeugdleider van de in oprichting zijnde 4de korps Zuid-Grunn. De jeugdleden komen met twee tankautospuiten en een MSA en geven verschillende demonstraties waar kinderen aan mee kunnen doen.

 

Brandweer Groningen ziet de jeugdbrandweer als kweekvijver voor de 'volwassen' brandweer. Voordat de stap naar de 'volwassen' brandweer gemaakt kan worden hebben jeugdbrandweerleden vaak al een opleidingsperiode van vijf tot zes jaar achter de rug. Daarnaast dragen wij met een jeugdbrandweer bij aan de maatschappelijke ontwikkeling van de jeugd.

 

De jeugdbrandweer is vooral leuk en leerzaam. Brandweermannen en -vrouwen van het lokale brandweerkorps geven bij de meeste groepen één keer per week praktijk oefenavond. Daarnaast doe je mee aan wedstrijden, open dagen en demonstraties. Binnen de provincie Groningen zijn op dit moment drie jeugdbrandweerkorpsen. Dit zijn Delfzijl, Hoogezand, Westerkwartier en Zuid-Grunn i.o. De ambitie is om in elk cluster een jeugdbrandweerkorps te hebben.

 

Ben je tussen de 11 en 18 jaar oud? Vind je het leuk om bezig te zijn met brandbestrijding en de andere taken van de brandweer? Dan kun jij je aanmelden voor een bestaande ploeg of een nieuw op te richten jeugdploeg. Voor meer informatie, kijk op: 

http://brandweergroningen.nl/groningen/jeugdbrandweer

 

112Groningen.nl bestaat 12,5 jaar! Dit feit wordt gevierd met de 112GroningenDag op zaterdag 28 mei 2016 van 10.00 tot 21.00 uur in MartiniPlaza in Groningen. Deze dag zijn er talrijke spectaculaire demonstraties van vele hulpdiensten en een grote informatie / veiligheidsmarkt. Op het Horecaplein kunt terecht voor een hapje en een drankje. Op het hoofdpodium zijn er doorlopend muzikale live optredens. U bent van harte welkom!! De hoofdsponsor van dit evenement is Bestrating.nl, leverancier voor al uw soorten bestrating! 

 

  • Wanneer: 28 mei 2016 van 10.00 tot 17:30 uur
  • Live muziek gaat door tot ongeveer 21:00 uur. 
  • Waar: MartiniPlaza Groningen en het buitenterrein.
  • Leonard Springerlaan 2 Groningen
  • Entree: € 2.50 p.p. (Kinderen tot 12 jaar gratis)

 

Foto's

Deel dit artikel