Ontroostbaar om gestolen boot , wie weet waar de boot is ?

Deel dit artikel
Artikel (ingezonden) op verzoek 112groningen.nl
Feerwerd - Het gaat om een geklonken schouw van 400-500kg, het betreft een boot die dik 40 jaar oud is (mijn vader heeft hem gekocht van zijn eerst verdiende loon) , de motor hadden we er al wel af gehaald de roeispanen zaten er wel bij.

Donderdagavond was dit nieuws al op Hart Van Nederland. 112Groningen  vraagt nu als u de boot ziet of weet waar hij is te mailen [email protected]

 

Mijn zoon heeft hem geërfd toen mijn vader 2 jaar geleden is overleden. We hebben de boot anderhalf week geleden verplaatst naar de fransumertocht aan de Meedenerweg te Feerwerd, waar hij voor winterstalling eruit zou worden gehaald. Echter stormde het die dag dat we gepland hadden de boot uit het water te halen met de tractor, dus hadden we besloten hem even te laten liggen bij onze buurman. Toen we maandags er langs kwamen was de boot weg. In de veronderstelling dat hij was losgeslagen zijn we aan het zoeken gegaan. De boot had zelfstandig onder 2 hele smalle bruggen gemoeten dus dat had hij in zijn eentje niet gered.

 

We hebben met de kano de hele Fransumertocht afgezocht, ik heb oud ijzerhandelbedrijven gemaild met een foto van de boot, Rijkswaterstaat benadert en aangifte gedaan. Ik heb hem geplaatst op sociaal media, maar tot op heden nog niet gevonden.

 

We hebben ook nog even gedacht dat hij was gezonken en zijn met prikstokken aan het zoeken geweest, het is daar niet erg diep dus het was niet waarschijnlijk. Kortom de boot is op mysterieuze wijze verdwenen, tips geven door dat hij in Groningen gezien is, mijn zoon is samen met zijn neef in Groningen wezen zoeken maar tevergeefs. Het is voor ons erg belangrijk dat de boot terug komt, in geld zal hij niet veel meer waard zijn maar de emotionele waarde is niet in geld uit te drukken.

 

 

Tips mail dan [email protected], kan ook anoniem via het contactformulier op de site.

 

Foto's

Deel dit artikel