Winterwelvaart Zoutkamp

Deel dit artikel
Persbericht
Zoutkamp - Programma Zoutkamp (12-13 dec) De Zoutkampse versie van WinterWelVaart vindt plaats in het prachtige Visserijmuseum, Reitdiepskade 11.

Daar is ook een kerstmarkt en er meren verschillende schepen aan aan de Reitdiepskade: de Ecolution, Drie Gebroeders, Sleepboot Willem, ZK86 en De Boeter en de ZK4 Albatros, met daarop een divers programma. zaterdag 12 december 15.00-21.00 uur zondag 13 december 14.00-18.00 uur

 

 

 

Visserijmuseum Zoutkamp

Op zaterdag 12 en zondag 13 december vinden in het Visserijmuseum doorlopend verschillende demonstraties plaats op het gebied van visserij en zee. Zoals pellen en proeven van garnalen, schiemanswerk, accordeonmuziek, schelpen en vissen, modelbouw van vissersschepen, zee-verhalen door verteller (voor tijden zie info-bord) en schilderijen van Zoutkamper amateur-kunstenaars. Ook is er een kraam aanwezig met nautische spulletjes.

Ecolution
Kom het schip Ecolution van Stichting Wadduurzaam bezichtigen: €5,- per persoon, kinderen gratis toegang.
Zaterdag 12 en zondag 13 december, doorlopend

 

De Verhalen van Groningen in beeld


Historische filmbeelden en gesprekken met kenners en ooggetuigen. De verhalen van de visserij in Zoutkamp, de Middeleeuwse handel in Appingedam en de maritieme macht van Groningen komen in beeld in een sfeervolle documentaire, waarin we treffende vergelijkingen vinden tussen de ambachten van toen en nu.

 

Verhalencafé


Verhalen zijn er om te delen. Verhalencollectief Vertellus brengt spannende, ontroerende en grappige verhalen over het o.a. het maritieme erfgoed van Groningen. Daarnaast kunnen bezoekers ook zelf hun steentje bijdragen door hun herinneringen te delen.
12 december: Aan boord van de Jade in Zoutkamp
15:00-17:00 Verhalencafé met o.a. maritieme verhalen en sages

 

Drie Gebroeders


Film De Kerstvloed
Zaterdag 12 en zondag 13 december, doorlopend

Neef Radboud
Zaterdag 12 december, 19.00 en 20.00 uur

Freya Noest
Zondag 13 december, 15.00 uur

Jade


Aan boord van de klipper Jade in de binnenhaven treedt een verhalenverteller op van de Verhalen Van Groningen.

 

Sleepboot Willem


Foto-expositie Gerhard Kornelis
Zaterdag 12 en zondag 13 december, doorlopend

Freya Noest
Zondag 13 december, 17.00 uur

ZK86 en De Boeter
Vertellerscollectief
Zaterdag 12 en zondag 13 december, doorlopend

ZK4 Albatros
Freya Noest
Zaterdag 12 december, 15.00 en 16.00 uur

Shantykoor Armstrong’s Patent
Zondag 13 december, 15.00 en 16.00 uur

Op de kade
Het hele weekend zijn er op de kade nog meer verrassende optredens. Zo treden accordeonmuzikaten Theo Zant en Marijke Stol op wisselende tijden en op verschillende plekken op, is Straattheater Twannie op diverse locaties te bewonderen en kun je op de Reitdiepskade doorlopendvlamzalm roken. Alleen op zaterdag is er aan het eind van de middag Kids Streetdance en kun je zaterdagmiddag genieten van een smartlappenkoor.

Locatie: Zoutkamp

 

 

Foto's

Deel dit artikel