Twee keer brand bij Shufu State (2x Video)

Deel dit artikel
Patrick Wind / 112Groningen en oogtv tekst
Groningen - Bij een wokrestaurant aan de Noorddijkerweg in Groningen heeft in korte tijd twee keer brand gewoed. Het voorhuis van het pand, waar de keuken zich bevindt, is hierbij volledig verwoest.

De brandweer is gezamenlijk met de gemeente nog enige tijd bezig met sloop- en (af)bluswerkzaamheden.

 

Keukenbrand

Op zondagavond 15 november kreeg Brandweer Groningen rond half twaalf de melding van een keukenbrand bij wokrestaurant Shufu State aan de Noorddijkerweg in Groningen. De brand bevond zich in de kelderruimte van het voorhuis en was kort na middernacht onder controle. De schade aan het voorhuis was groot en na een grondige nacontrole door de brandweer is het pand overgedragen aan de beveiliging.

 

Groot materieel

Op maandagochtend 16 november rond de klok van kwart over zeven mocht de brandweer weer aantreden. Na melding van de beveiliging over rookontwikkeling bij het voorhuis, trof de brandweer een herhaling van de situatie aan. Aanvankelijk was de brand snel uit, maar bij een nacontrole werden nog brandende delen in het voorhuis aangetroffen die niet of nauwelijks geblust kon worden. De brand kon zich hierdoor weer ontwikkelen. Hierop is groot ingezet om de brand niet over te laten slaan naar het restaurant, omdat deze voorzien is van een rieten kap. Dankzij snelle en gerichte inzet door posten van Groningen en Harkstede is overslag naar het restaurant voorkomen en is deze behouden gebleven. Het voorhuis van het pand is helaas volledig door de brand verwoest.

 

Verkeersdrukte

Om over voldoende bluswater te beschikken voor de bestrijding van de brand en bescherming van het restaurant, voor onder andere brandende roetdeeltjes in de lucht (vliegvuur), is er een grootwatertransport ingericht. De Rijksweg/ N360 is hierdoor tijdelijk afgezet door bluswaterslangen. Hiervoor heeft korte tijd een gecoördineerd overleg (GRIP1) plaatsgevonden met de verschillende hulpdiensten in verband met verkeersdrukte.

 

Sloop- en (af)bluswerkzaamheden

Door de brand is het voorhuis instabiel geworden en is daarmee een gevaarlijke situatie ontstaan. In gezamenlijkheid met de gemeente vinden er nog enige tijd sloop- en (af)bluswerkzaamheden plaats. Ten tijde van de brand waren er geen personen aanwezig. Tot slot hebben we de getroffen eigenaar geholpen met de evacuatie van circa twintig koi karpers uit het restaurant.

 

 

Video met quote Dennis de Vlieg over de brand.

 

 

Hart van Ned

 

Onze beelden op RtvNoord

 

Oogtv

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel