Politie rondt onderzoek valse aktes af

Deel dit artikel
politie.nl
Groningen - Noord Nederland - De politie heeft een onderzoek rondom fraude met aktes van oprichtingen afgerond. In september 2015 werd voor dit onderzoek een 54-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden.

Hij wordt verdacht van valsheid in geschrifte.

 

Vals

De man had in 2014 en 2015 aktes van oprichtingen van vier verschillende stichtingen ingediend bij de Kamers van Koophandel van Groningen en Enschede. De man gebruikte een stempel en handtekening van een notaris uit Zeist. Zowel de stempel als handtekening bleken na onderzoek vals te zijn.

 

 

Aanhouding

 

Doordat de man geen geregistreerde verblijfplaats heeft werd hij in september dit jaar, tijdens een hoger beroepszaak van een eerdere zaak tegen hem, aangehouden bij het rechtsgebouw van Leeuwarden.

 

Auto

 

Later die dag werd de auto van de 54-jarige man aangetroffen aan de Kuikenlaan in Meppel. De kentekenplaten van de auto bleken ook vals. Achter in de auto werd tevens de stempel aangetroffen die was gebruikt bij het valselijk opmaken van de oprichtingsakten.

 

 

Bekentenis

 

 

In het verdere onderzoek bekende de man schuld voor het valselijk opmaken van de aktes en het rijden met valse kentekenplaten. De verdachte blijft vast zitten tot zijn rechtszaak in december.

 

Slachtoffer van fraude?

 

 

Fraude is strafbaar. Bent u slachtoffer van fraude? Doe dan altijd aangifte. U kunt voor meer informatie terecht op politie.nl of bij de landelijke Fraudehelpdesk.

 

 

Foto's

Deel dit artikel