Hulpdiensten oefen aardbeving scenario in Marnehuizen (Video)

Deel dit artikel
www.westnieuws.nl & 112Groningen.nl
Marnehuizen - Dinsdagavond hebben ruim 350 mensen gezamenlijk geoefend in het oefendorp Marnehuizen bij Lauwersoog.

Het scenario was een zware aardbeving, waarbij zeer veel schade en meerdere incidenten in het dorp plaats vonden. Bij de oefening was de brandweer, ambulance, politie, bevolkingszorg, waterschap, communicatie en defensie ingezet. In het dorp waren verschillende incidenten uitgezet.

 

Zo was in het gemeentehuis instortinggevaar en meerdere slachtoffers. Ook een grote bouwsteiger viel. Een aantal auto’s en een persoon kwamen bedolven te liggen onder de buizen, terwijl een groep aangeschoten cafégangers hun feestje op straat verder vierden. Ook in de school waren tijdens de aardbeving nog mensen aanwezig, welke door een speciale eenheid van de politie werden gered. Een woning die bijna compleet in elkaar was gezakt behoorde tot de oefening, waarbij de brokstukken rondom lagen verspreid. Het was voor het eerst in Veiligheidsregio Groningen dat een oefening van deze schaalgrote werd gehouden.

 

Aldus oefenleidster Anne Cornelis was de oefening zeer geslaagd en om zo gezamenlijk op te trekken in dit scenario bijzonder leerzaam. Uiteraard word na afloop alles nog volop geëvalueerd om zoveel mogelijk te kijken wat goed ging, maar ook zeker wat verbeterd kan worden.

 

 

Foto's

Deel dit artikel