Brand bij verzorgingscentrum Maartenshof (Video)

Deel dit artikel
Martin Nuver 112gr & Joey Lameris
Groningen - (brandweergroningen.nl/ tekst) Een flinke brand in één van de kamers op de zesde etage van zorgcentum Maartenshof in Groningen zorgde dinsdagavond 11 augustus voor een flinke brandweerinzet.

 Toen bleek dat de automatische brandmelding uit het centrum daadwerkelijk brand was, rukten twee blusvoertuigen en een hoogwerker uit. Dankzij een snelle actie van het personeel en de bedrijfshulpverleners konden de bewoners van de etage snel worden overgebracht naar een gemeenschappelijke ruimte.
 

De brand op de kamer was heftig, zorgde daar voor veel schade, maar breidde zich niet verder uit naar andere ruimten. Het vuur kon vervolgens snel geblusd worden. Wel was er flinke rookoverlast op de rest van de etage. In totaal acht kamers werden hierdoor onbewoonbaar, één door de brand en zeven door de rook. De bewoners van deze kamers werden intern opgevangen en kregen vervangende woonruimte. Uiteraard zat de schrik er bij bewoners en personeel flink in. Uiteindelijk zijn vier medewerkers kort in de ambulance behandeld, vanwege rookinhalatie. Geen van de bewoners raakten gewond.

 

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

 

 

Beelden op Oogtv

 

 

Foto's

Deel dit artikel