Gaslekkage in Bedum

Deel dit artikel
Wim de Vries 112Gr.
Bedum - Op maandagmiddag 15 juni werd de brandweer Bedum om 15.25 uur opgepiept voor een melding ongeval aardgaslekkage op de kruising Molenweg/Kapelstraat in Bedum.

Door graafwerkzaamheden bij de reconstructiewerken van de Kapelstraat en omgeving werd een gasleiding stuk getrokken, de lagedruk leiding (160 mm doorsnede) was op een bocht met verbinding met een 110 mm lagedrukleiding stuk getrokken, de brandweer zette de omgeving af en verrichte metingen.

 

De politie zorgde ervoor dat het verkeer de Molenweg vrij hield, door afzettingen bij de kruising Stationweg en bij de brug bij het gemeentehuis. De calamiteit was gemeld door het bedrijf dat de werkzaamheden uitvoerde, zij melden dit bij het Enexis die de brandweer inschakelde. De gaslucht was in de directe omgeving goed te ruiken, maar door de flinke wind die er waaide vermengde dit ook weer snel. Enexis moest op 3 plaatsen een gat graven om de gasleiding op te sporen, hier werden stops opgezet met drukmeters, toen deze dicht gedraaid waren was de druk bij het lek weg en het gevaar geweken.

 

Enexis gaat verder de leidingen herstellen, de brandweer kon gaan inpakken en keerde om 17.50 uur terug naar de kazerne. De politie houdt de weg voorlopig deels dicht totdat de gemeente afzetborden heeft geregeld zodat het graafbedrijf de werkzaamheden af kan maken.

 

 

Foto's

Deel dit artikel