Ondergrondse kwekerij in Wagenborgen (Video)

Deel dit artikel
Foto's: P. Boere
Wagenborgen - Door oplettendheid van bewoners en de buurtagent was er in Wagenborgen het vermoeden gerezen dat er een hennepkwekerij was in de buurt van het Tolhek in Wagenborgen.

Hierop werd besloten om de energiestromen te monitoren en daar bleek duidelijk uit dat er op gezette tijden grote inschakelpieken te zien waren, die behoren bij een hennepkwekerij. Veder onderzoek zorgde ervoor dat de uiteindelijke locatie gevonden werd.

 

Op het perceel stond echter alleen een chaletje, gen plant te zien, maar wel handschoenen en wat topjes.

 

Verder op het terrein stond nog een klein tuinhuisje, en hierin bleek vernuftig een gang verstopt te zitten die leidde naar een twee ondergrondse ruimtes. De ene ruimte was waarschijnlijk net geoogst, maar de tweede ruimte stond nog vol met stekjes. De hennepkwekerij zal ontmanteld worden en daarbij zullen de stekjes geteld gaan worden. Het ontmantelen zal echter nog lastig worden aangezien de ruimte zo'n 1,10 meter hoog is, sommige plafonddelen staan bol en de stuuten leken ook niet helemaal betrouwbaar. Nader onderzoek moet uitwijzen of de ruimte zo leeg gehaald kan worden, of dat de ruimte van buitenaf benaderd moet worden.

 

Nadat er bij de meterkast bij het chalet werd gegraven, stuitte men al snel op een box in de grond, waarin een las was gemaakt om de stroom illegaal af te tappen. Er waren nog geen aanhoudingen verricht, politie doet nader onderzoek.

 

 

Foto's

Deel dit artikel