Brandweer Kollum naar Roemenië

Deel dit artikel
ingezonden
Kollum - Brandweer Kollum weer druk bezig met de voorbereidingen voor reis naar Roemenië met brandweerwagen

Op 29 mei a.s. gaat er weer een delegatie van Brandweer Kollum op reis naar Roemenië om daar voor de vierde maal een brandweerwagen naar toe te brengen. Sinds een jaar of tien heeft Brandweer Kollum al een goede band met de gemeente Praid waar ook ieder jaar weer een bezoek wordt afgelegd.

 

Vorig jaar werden ze door de burgemeester van Praid gevraagd om eens in het naastgelegen dorpje Ocna de Sus te kijken of ze daar nog iets voor de brandweer kunnen beteken. Bij het bezoek daar maakten ze kennis met de brandweercommandant en die heeft hen de kazerne laten zien en de brandweerwagen waar zij nu mee moeten uitrukken en daar zijn ze van geschrokken. De nood bij de brandweer daar is hoog. Aangezien de meeste huizen er van hout zijn, is een goede brandweerwagen van groot belang. De brandweer bestaat daar echter puur uit vrijwilligers en het geld en de middelen zijn er niet voor een goede zorg voor de gemeenschap. Ook dit jaar is het Brandweer Kollum gelukt om een Mercedes 608 D brandweerwagen uit 1975 voor een zacht prijsje op de kop te tikken.

 

Deze wagen is inmiddels helemaal nagekeken, voorzien van nieuwe apk keuring, opnieuw gespoten en nieuwe brandweerstriping. Dit is gesponsord door meerdere bedrijven en die zijn ze daar zeer dankbaar voor. Ze zijn op dit moment bezig met het inrichten van de wagen met brandweer spullen welke hier in Nederland afgeschreven zijn, maar in Roemenië een prima tweede leven tegemoet kunnen gaan. Op Koningsdag zal de brandweerwagen meerijden in de optocht met versierde wagens en op de braderie worden lootjes verkocht om de brandstofkosten van de 2000 kilometer lange reis te drukken.

 

Geïnteresseerden kunnen Brandweer Kollum volgen op: facebook.com/brandweerkollum en twitter @brandweerkollum waar de reis van dag tot dag zal worden bijgehouden.

 

 

Foto's

Deel dit artikel