Oranje Comité Loppersum

Deel dit artikel
persbericht
Loppersum - Nog een kleine twee week en dan barst het feest weer los! Koningsdag 2015 staat voor de deur en dat wordt in Loppersum groter gevierd dan ooit tevoren!


JUBILEUM

 

Dit jaar viert het Oranje Comité haar 25-jarig jubileum. Het comité heeft de afgelopen jaren hard gespaard om er dit jaar een extra groot feest van te kunnen maken en dat is gelukt. Van het programmaboekje tot aan de artiesten die komen optreden overal is dit jaar een extra feestelijk tintje aangebracht.

 

 

BEVRIJDING

 

Op 20 april wordt gevierd dat Loppersum 70 jaar geleden bevrijd is. Loppersum’s Harmonie loopt door de straten en zal vele liederen ten gehore brengen.

 

JONG EN OUD

 

In de dagen voor Koningsdag komen zowel jong als oud aan bod. De ouderen zijn eerst aan de beurt met de traditionele ouderenavond in Wiemersheerd. Het Oranje Comité is erg blij dat de Lopster Störmvogels dit jaar bereid zijn gevonden de avond muzikaal aan te kleden. De avond begint rond 19:00u en iedereen is welkom.

Jong heeft op 24 april de 3e jaargang van een nieuwe traditie voor de boeg, de Koningsspelen. Op het sportpark zullen verschillende sportactiviteiten beoefend worden door alle basisschoolleerlingen uit Loppersum.

 

 

KONINGSDAG

 

Uiteraard staat Koningsdag zelf in het middelpunt van de festiviteiten, met een gigantisch bezoekersaantal in 2014 zijn de verwachtingen ook voor 2015 weer hoog gespannen. De dag zal traditiegetrouw beginnen met een toespraak van een bekende Lopster gevolgd door het luiden van de klokken in de Lopster toren om 06:00u. Er wordt geproost op een mooie dag met oranjebitter en vervolgens zal het opbouwen van de markt in alle hevigheid losbarsten.

 

De vrijmarkt, die om 09:00u begint, staat ook dit jaar weer bol van activiteiten. Zo zijn er lucht en-springkussens aanwezig, is er een expositie in de kerk en één in het dorpshuis. Gedurende de middag treden er verschillende bands en koren op en uiteraard is er ruimschoots horeca aanwezig.

 

De fantastische dag zal dit jaar langer duren dan men gewend is, het 25-jarig jubileum zal in de avond gevierd worden op het Marktplein. DJ Peter Zuidhof en top cover band JetSet Live zullen afwisselend optreden tussen 17:00u en 23:00u. De viering vindt plaats op het marktplein en de entree is gratis.

 

 

4 EN 5 MEI

Uiteraard is er zoals ieder jaar ook dit jaar weer de dodenherdenking, vanaf 19:00u zijn er verschillende sprekers alvorens de stille tocht gelopen wordt. Om 20:00u wordt er twee minuten stilte in acht genomen op het marktplein en daarna worden er bloemen gelegd bij het monument.

 

Op 4 en 5 mei is er een theatrale wandeling door het dorp georganiseerd. De Historische Vereniging Loppersum en Rederijkerskamer Sappho heetten u van harte welkom. Informatie en opgave via www.hvloppersum.nl.

 

 

Al met al beloofd het een spetterende tijd te worden in Loppersum met activiteiten voor één ieder. Voor alle informatie en laatste nieuws kunt u terecht op www.ocloppersum.nl.

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel