1e landelijke voorrondes voor Jeugdbrandweer Westerkwartier

Deel dit artikel
FRed Bosma
Westerkwarttier - Het nieuwe Jeugdbrandweerkorps Westerkwartier heeft afgelopen Zaterdag hun allereerste serieuze wedstrijd gedraaid in Ede.

Vol goede moed maar toch wel wat zenuwachtig vertrokken ze vanuit Niebert richting Ede om vervolgens om 14:45 uur hun wedstrijd te spelen. een half uur later was de klus geklaard.

 

De bevelvoerder Desiree de Groot had haar mannen strak weggezet en met her en der wat kleine foutjes in hun eerste optreden hebben ze een heel aardige wedstrijd gedraaid. 7 maanden na de oprichting van het jeugdkorps zonder enige brandweerervaring is de basiskennis en de commandovoering goed gelegd.

 

Dit werd dan ook beloond met een 9e plaats van de 11 deelnemers in de hogere klasse aspiranten lage druk. Het jeugdkorps is inmiddels al uitgegroeid tot 13 jeugdleden. Na de zomervakantie zullen ze dan ook met 2 ploegen gaan oefenen( Junioren en aspiranten) voor wedstrijden van het volgende jaar.

 

U zult ongetwijfeld het nieuwe Jeugdkorps Westerkwartier ergens zien oefen in de omgeving of ergens een demonstratie laten zien.

 

 

Foto's

Deel dit artikel